Lalibela Restaurant – Athen

Welcome to the Lalibela Restaurant in Athens, where you can enjoy a beautiful dining experience and sample some of the unique and magical tastes of Ethiopian cuisine.

The Lalibela Restaurant has been welcoming guests thought it’s doors since 2000, and during that time we have introduced many people to the tastes and delights of Ethiopian cuisine.

We are open throughout the week and offer a wonderful selection of tasty cuisine that you can enjoy in our comfortable and relaxing restaurant in Kipseli. We have a number of events and happenings that take place throughout the year such as our annual fashion show.

Parking Facility for Guests
We cooperate with a local car park, which is located just around the corner from our restaurant at 24 Anafis Street, where you can find parking facilities at a reduced rate. ( view on map )

Home Delivery
As well as enjoying our great selection of tasty Ethiopian in our restaurant, you can now also have food delivered to your home of workplace.

 

Teff
Injera is a sourdough flatbread made by Teff flour. It is ideal for scooping up stews and sauces and that’s exactly how injera is used, as an eating utensil. And as a plate. Injera is the traditional accompaniment to Doro Wat, Ethiopia’s famous spicy chicken as well as many Ethiopian dishes.

A grain the size of a poppy seed that hails from Ethiopia, Teff is naturally high in minerals and protein and starts to take all over the world, for its healthy properties. “Teff is like a runner’s super food,” “It’s great as a pre-race meal. It’s high in iron and it’s a whole grain so it provides a slow release of energy, which is exactly what we need in our everyday’s hectic program .”Teff has long been a dietary staple for Ethiopia’s legendary distance runners, like the Olympic gold medalist and world record holder Haile Gebrselassie, who called teff a secret to the success of Ethiopian runners. Endurance athletes like the grain because it’s naturally high in minerals. People who can’t tolerate gluten use teff as an alternative to wheat. And dietitians recommend teff as a way to introduce more whole grains into people’s diets.

Εστιατοριο Lalibela – Αθήνα

 

Καλώς ήλθατε στο Εστιατοριο Lalibela στην Αθήνα, όπου θα απολαύσετε μια γευστική εμπειρία και θα δοκιμάσετε μοναδικές και αγαπημένες γεύσεις της Αιθιοπίας.

Το εστιατόριο Lalibela, έχει ανοίξει τις πόρτες του και καλωσορίζει τους φίλους του από το 2.000 και σε όλο αυτό το διάστημα έχει κάνει γνωστές γεύσεις και νοστιμιές της Αιθιοπίας σε πολύ κόσμο.

Λειτουργεί όλη την εβδομάδα και προσφέρει γεύσεις και σπεσιαλιτέ τις οποίες θα απολαύσετε στο όμορφο και άνετο περιβάλλον του στην Κυψέλη. Όλο το χρόνο και κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις  – όπως η βραδιά μόδας-στις οποίες θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε και να απολαύσετε ταυτόχρονα το φαγητό σας.

Υπηρεσία Στάθμευσης για τους πελάτες μας
Συνεργαζόμαστε με τοπικό χώρο στάθμευσης ο οποίος βρίσκεται στη γωνία μετά το εστιατόριο μας στην οδό Ανάφης 24, όπου θα μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας σε ειδικά χαμηλωμένες τιμές.

Διανομή κατ’ οίκον
Το εστιατόριο μας, προσφέρει την ευκαιρία στους φίλους του να απολαύσουν τις γεύσεις της Αιθιοπικής κουζίνας εκτός από τον όμορφο χώρο του εστιατορίου και στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας.

 

Τεφ
Το Τεφ είναι δημητριακό στο μέγεθος του σπόρου της παπαρούνας, που ευδοκιμεί στην Αιθιοπία και είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, σίδηρο και πρωτεΐνες και έχει κατακτήσει τον κόσμο για τις υγιεινές του ιδιότητες. Το προτιμούσαν δρομείς μεγάλων αποστάσεων και γενικότερα αθλητές με έντονο πρόγραμμα. Είναι ιδανική τροφή για πριν το τρέξιμο, καθώς είναι πλούσια σε σίδηρο, και λόγω του το ότι περιέχεται ολόκληρος ο σπόρος, απελευθερώνει ενέργεια αργά-αργά, κάτι που είναι απαραίτητο στα εντατικά προγράμματα της καθημερινής μας ζωής.

Το Τεφ περιλαμβάνεται στη διατροφή της Αιθιοπίας χρόνια τώρα και είναι η αγαπημένη τροφή των φημισμένων Αιθιόπων δρομέων μεγάλων αποστάσεων όπως ο Haile Gebrselassie, ο οποίος θεωρεί το Τεφ, το μυστικό της δικής του επιτυχίας του αλλά και των Αιθιόπων δρομέων. Πρέπει να αναφέρουμε ότι το Τεφ είναι ιδανικό για διατροφή χωρίς γλουτένη, καθώς την αντικαθιστά επάξια και συνιστάται από πολλούς διαιτολόγους. H Ιντζέρα (Injera) είναι μια πλατιά πίτα φτιαγμένη με μαγιά και αλεύρι από Τεφ. Είναι ιδανική για φαγητά με σάλτσα και χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα της Αιθιοπίας ως κουτάλι, “ένα κουτάλι που μπορείς να το φας” όμως . Είναι το απόλυτο συνοδευτικό για το φημισμένο πικάντικο κοτόπουλο Doro Wat, το διάσημο πιάτο της χώρας, αλλά και για άλλες συνταγές εξίσου νόστιμες και απολαυστικές.

Διαθέσιμες Υπηρεσίες

  • Κλιματισμός – Εξαερισμός
  • Free Wi-Fi
  • Διαθέτει εσωτερικό χώρο εστίασης
  • Αποστολή κατ' οίκον εντός Αθηνών

Πάρκινγκ

Ελεύθερο

Τρόποι Πληρωμής

  • Μετρητοίς
  • Πιστωτικές

Γλώσσες

  • Ελληνικά
  • Αγγλικά